نکروزواسپرمیا یا نکرواسپرمیا و ناباروری مردان

چه عواملی باعث نکروزواسپرمیا می شود؟ – علائم و درمان

در این مقاله در ارتباط با نکروزواسپرمیا یا نکرواسپرمیا و اثراتش بر باروری مردان صحبت خواهیم کرد. نکرواسپرمیا یا نکروزواسپرمیا نوعی اختلال اسپرم است که با وجود اسپرم مرده در منی مشخص می شود. دلایل این نوع ناباروری در مردان متنوع است و روش های درمانی برای آن ناچیز است. به همین دلیل ، معمولاً برای آقایانی که نکروسپرامیا تشخیص داده شده است، فناوری کمک باروری (ART) به آن ها پیشنهاد می شود که معمولاً  تشکیل جنین از طریق لقاح آزمایشگاهی(IVF) صورت میگیرد.

نکروزواسپرمیا یا نکرواسپرمیا و ناباروری مردان

1-تعریف

نکروسپرامیا یا نکروزواسپرمیا اصطلاحات پزشکی است که در آن وجود اسپرم مرده در انزال مرد بیش از 42٪ باشد. این اختلال اسپرم دلیل اصلی ناباروری مردان است. در زیر میکروسکوپ ، سلول های اسپرم مانند یک بچه قورباغه کوچک به نظر می رسند، دارای یک سر گرد و یک دم باریک هستند که به آن ها در “شنا کردن” کمک می کند. متأسفانه ، به دلایلی که در زیر توضیح خواهیم داد، اسپرم ها نیز ممکن است از بین بروند. به بیان ساده ، وقتی مایع انزالی مرد مقدار اسپرم مرده بیشتری نسبت به اسپرم های بالغ و طبیعی دارد، معمولا به آن نکرواسپرمی گفته می شود. بارزترین نشانه ناتوانی مرد در باردار شدن زن است.

2- تشخیص

تجزیه و تحلیل اسپرم یا سمینوگرام اصلی ترین تست برای بررسی پارامترهای مختلف اسپرم است. همچنین ، تست یکپارچگی غشا اسپرم ( تست هاس) می­تواند به طور قابل توجهی برای تشخیص دقیق نکروسپرامیا مفید باشد.

ادامه مطلب
سرطان بیضه و ناباروری در مردان

2-1 آنالیز سمن

آنالیز مایع منی، آزمایش اسپرم یا سمینوگرام آزمایشی است که قدرت باروری مردان را ارزیابی می ­کند. در سمینوگرام برخی از پارامترهای اسپرم (غلظت اسپرم ، تحرک اسپرم و مورفولوژی اسپرم) در یک مایع منی مورد مطالعه قرار می گیرد. اگر نتایج سمینوگرام نشان دهد که بیش از 50٪ اسپرم ­ها بی­ تحرک  هستند، به این معنی می­ باشد که اسپرم ­ها زنده نیستند. نکرواسپرمی هنگام مردن اسپرم تشخیص داده می ­شود، در حالی که وجود اسپرم­ های زنده اما بی تحرک به اختلال  آستنواسپرمی اشاره دارد.

2-2- تست یکپارچگی غشا اسپرم

به منظور ارزیابی زنده مانی اسپرم، تست یکپارچگی غشا اسپرم انجام می­ شود. یک اسپرم زنده غشای خود را سالم نگه می­ دارد، در حالی که یک اسپرم بی ­تحرک یا مرده دارای غشای سوراخ شده می ­باشد. بنابراین، یک اسپرم “زنده” قادر به تنظیم پمپ کردن مواد به داخل و خارج است. اسپرم­ ها در یک مایع هیپواسمتیک وارد می­ شوند، اسپرم­ های زنده به این محلول واکنش نشان داده، متورم و دم آن گره خورده می­ شود . در حالی اسپرم­ های مرده هیچ واکنشی را نشان نمی­ دهند.

نکروزواسپرمیا

سایر تست ­ها در جهت بررسی زنده مانی اسپرم شامل، رنگ آمیزی ائوزین-نیگروزین می­ باشد. طبق اصل یکپارچگی غشا اسپرم، اسپرم ­های زنده به دلیل داشتن غشای پلاسمایی سالم و یکپارچه هیچ گونه رنگی را نمی پذیرند اما در اسپرم­ های مرده بدلیل آنکه غشای آن­ ها یکپارچگی خود را از دست داده، رنگ ائوزین – نیگروزین می ­تواند به راحتی وارد اسپرم گردد به همین دلیل در این روش اسپرم­ های های مرده به رنگ ارغوانی دیده می ­شوند.

ادامه مطلب
یکی از شایع ترین نقایص دستگاه تولیدمثل، کریپتورکیدیسم یا بیضه نزول نکرده

3- علائم نکرواسپرمیا

هیچ علائم بالینی مرتبط با نکرواسپرمیا یا اسپرم مرده وجود ندارد. برخی از مردان مبتلا به نکرواسپرمیا از سایر بیماری ها یا اختلالات مرتبط با آن رنج می برند که دارای یک سری علائم هستند. بیماری هایی که می تواند منجر به نکرواسپرمی شود عبارتند از:

  • خروج غیرارادی منی (اسپرماتوره)
  • انزال زود رس
  • عدم تمایل جنسی
  • بیماری های بیضه: پروستاتیت ، ارکیت ، اپیدیدیمیت و غیره
  • درد طولانی مدت بیضه ها
  • ناراحتی شکمی

این علائم همیشه ظاهر نمی شوند و مرد پس از انجام آزمایش اسپرم و گرفتن تأیید پزشکی متوجه می شود که دچار نکرواسپرمیا شده است.

4- علت نکرواسپرمیا

نکروسپرامیا به دلیل عواملی مانند استرس یا مصرف برخی از داروها می تواند رخ دهد. با این حال ، عوامل دیگری نیز وجود دارد که می تواند باعث نکرواسپرمیای دائمی در مرد شود ، از جمله:

  • مصرف منظم الکل و مواد مخدر
  • عادات غذایی ناسالم
  • رادیوتراپی و شیمی درمانی
  • بیماری های دستگاه ادراری ، از جمله عفونت های دستگاه ادراری
  • عدم تعادل هورمونی
  • دوره های طولانی پرهیز جنسی

در این موارد، درمان نکرواسپرمی و احیای اسپرم با چالش بیشتری رو به رو است. به عبارت دیگر، مراجعه به مراکز ناباروری ممکن است تنها گزینه باروری شدن در آنها باشد.

5- درمان

متأسفانه، هیچ درمان یا درمان خاصی برای نکرواسپرمیا وجود ندارد. آزمایش سمینوگرام باید طی سه ماه تکرار شود تا تشخیص نکرواسپرمیا  تأیید شود. وجود اسپرم غیرقابل تحرک ممکن است نتیجه یک دوره ­ی تنش زای موقتی ، تب یا حتی ناشی از مصرف دارو باشد. اگر سمینوگرام دوم تشخیص را تأیید کند، ممکن است برخی توصیه ­ها برای کاهش میزان مرگ و میر اسپرم، از جمله داشتن یک سبک زندگی سالم، با یک رژیم غذایی متعادل ارائه شود.

ادامه مطلب
ناباروری در مردان

مصرف مکمل های غذایی مانند ویتامین ها و آنتی اکسیدان هابرای حفظ کیفیت اسپرم مفید می ­باشد. اسپرم­ ها سلول­ هایی هستند که به استرس اکسیداتیو بسیار حساس هستند ، بنابراین رادیکال ­های آزاد می­ توانند به اسپرم آسیب وارد کنند یا حتی آن­ ها را از بین ببرند. یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان ممکن است مانع از مرگ اسپرم شود. علی رغم این واقعیت که آنتی اکسیدان­ ها اکسیداسیون سلول را به تأخیر می اندازند، باید توجه داشت که مصرف این مکمل­ ها به تنهایی باعث بهبودی کیفیت اسپرم نمی ­شود. سرانجام ، مردان نکرواسپرم باید از پرهیز طولانی مدت جنسی اجتناب کنند ، زیرا داشتن مقدار زیادی اسپرم در منی باعث مرگ آن­ ها می ­شود.

6- نکروزوما و بارداری

شمارش تعداد اسپرم­ های مرده که در انزال باقی مانده راهی برای تعیین میزان ناباروری مرد است. اگر مردی در انزال خود اسپرم زنده داشته باشد، احتمال بارداری به طور طبیعی زیاد است. با این حال، اگر درصد اسپرم ­های مرده بیش از 42٪ باشد، این شانس کاهش می­ یابد.

6-1 درمان باروری

بهترین گزینه ی درمانی برای مرد مبتلا به نکراوسپرمیا مراجعه به متخصص باروری و در نظر گرفتن لقاح آزمایشگاهی  است.

قرص های تقویت باروری

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه

دستگاه آزمایش اسپرم در خانه اسپو

دیگه نیاز نیست بری آزمایشگاه توی خونه با خیال راحت انجام بده