عباراتی مانند «عجله کنید پیش از آنکه دیر شود» اغلب برای ترغیب زنان بالای سی سال به بچهدار شدن بکار میرود و در مقابل، مردها عباراتی چون «هنوز وقت زیادی دارید» را میشنوند. نقش زمان در باروری زنان از گذشتههای دور مشخص شده است. تحقیقات جدید نشان میدهد که بر خلاف باورهای گذشته زمان بر باروری مردان نیز اثر دارد. با بالارفتن سن قدرت باروری آنان نیز کم میشود.
میانگین سن پدران رو به افزایش است!
از دهه هفتاد میلادی میانگین سن پدر و مادر شدن افزایش چشمگیری یافته و از ۲۴ سال به حدود ۳۰ سال و بالاتر رسیده است. اکنون میانگین سن پدران در کشورهای اروپایی ۳۳.۴ سال است و از هر شش مرد یکی برای نخستین بار پس از ۴۰ سالگی پدر میشود. بررسی نرخ باروری مردان در سنین مختلف نشان میدهد که میزان آن در ۴۰ سالگی نسبت به ۲۵ سالگی به نصف میرسد.
همچنین افزایش سن مردان سبب میشود تا خطر سقط خودبهخود جنین، ابتلاء به سندروم داون، تولد زودرس نوزادان و برخی از بیماریهای روانی در فرزندان آنها افزایش یابد. مشکل ناباروری مردان حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد مشکلات کلی ناباروری زنان و مردان را شامل میشود، در حالی که در باور عمومی جوامع، زنان مسئول اصلی ناباروری هستند.
مردان مسن در معرض خطر ناباروری هستند
مردان مسنتر در معرض خطر ناباروری هستند. بنابرین با احتمال بیشتری مشکلهای ژنتیکی را به فرزندان خود انتفال میدهند. بالا بودن همزمان سن زن و مرد، خطر نقص هنگام تولد را افزایش میدهد. خطر ابتلا به سندرم داون را میتوان به عنوان یک مثال مهم در نظر گرفت. خطر زایمان کودک مبتلا به سندرم داون با افزایش سن زنان بالا میرود. تحقیقات انجامشده در بیش از ۳۰۰۰ کودک، نشان داده است که وقتی زن در سن ۳۵ سالگی یا بیشتر از آن قرار دارد، سن مرد اهمیت بیشتری برای باروری پیدا میکند. به ویژه این شرایط در زمانی که سن زن ۴۰ سال یا بالاتر باشد، باز هم بیشتر میشود.
پدران مسنتر با احتمال بیشتری برای داشتن فرزندی با مشکلات زیر روبهرو هستند:
اوتیسم
اختلال دوقطبی
روانگسیختگی یا اسکیزوفرنی
آكندروپلازی (achondroplasia)؛ شايعترين علت كوتاهي قد در انسان
لوسمی در دوران کودکی
افزایش سن و شانس پدر شدن!
با اینکه مردانی حتی در 95 سالگی هم بچه دار شده اند اما حقیقت این است که بعد از 41 سالگی شانس پدر شدن به سرعت کاهش می یابد. بعد از 45 سالگی وضعیت واقعا بدتر می شود و مردانی که تاکنون صاحب فرزند نشده اند، باید بدنبال راه حل باشند. در فاصله بین 41 تا 45 سال احتمال پدر شدن از 60 به 35 درصد کاهش پیدا می کند. همین موضوع نشان می دهد افزایش سن چه تاثیری روی کیفیت اسپرم ها دارد.
مطالعات مقایسۀ تعداد اسپرمهای با قابلیت شنای خوب در مردان بین ۳۰ تا ۳۵ سال با مردان بالای ۵۵ سال، کاهش ۵۴ درصدی تحرک اسپرم را با افزایش سن نشان میدهد. همچنین پرهیز از رابطۀ جنسی میتواند کیفیت مایع منی را کاهش دهد و رابطۀ جنسی مکرر منجر به ایجاد اسپرمهای سالم خواهد شد.
نتیجه گیری
بهترین راه حل برای مردانی که مشکوک به داشتن مشکلات باروری هستند، آزمایشهای لازم را به صورت مستمر لازم است. برخی مردان ممکن است بیماریهایی مربوط به بیضه داشته باشند که از آن بیاطلاع هستند. این مورد در آینده می تواند مشکلات جدی ای برای آنها ایجاد نماید. به عبارت دیگر مردان باید ارزیابی اسپرم را جدی بگیرند.
One thought on “آیا میدانید افزایش سن بر کاهش قدرت باروری مردان موثر است؟”
سلام
سپاس